czwartek, 20 listopada 2014

Szybkie chińskie danie

Cześć!

W pewną niedzielę szłam do pracy i nie było za bardzo czasu na robienie wymyślnych obiadów, więc zrobiłyśmy szybkie danie w stylu chińskich.
- podwójna pierś z kurczaka
- opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej
- pieczarki
- przyprawy (przyprawa azjatycka, pieprz, papryka i co tam kto lubi :D)
- sos sojowy
- ryż
- woda

Ryż gotujemy, kurczaka kroimy, przyprawiamy i smażymy na oleju. W osobnym garnku podsmażamy pokrojone pieczarki, dodajemy mieszankę chińską, odrobinę wody, sosu sojowego i przypraw i dusimy. Dodajemy mięso i ugotowany ryż. Mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy. Gotowe :)

6 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. W trakcie smażenia coś tam dodałam, zapomniałam napisać :) Zaraz to zmienię :)

      Usuń
  2. Szybkie i dobre danie. Również lubię taką kombinację.

    OdpowiedzUsuń
  3. Często robię podobne danie. Ale jeszcze bardziej lubię warzywa na patelnię greckie+pierś z kurczaka i ryż... chyba sobie dzisiaj zrobię! :)
    http://pasion-libros.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Greckich warzyw jeszcze nie jadłam, ale chętnie wypróbuję :)

      Usuń