Cześć!
W pewną niedzielę szłam do pracy i nie było za bardzo czasu na robienie wymyślnych obiadów, więc zrobiłyśmy szybkie danie w stylu chińskich.
- podwójna pierś z kurczaka
- opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej
- pieczarki
- przyprawy (przyprawa azjatycka, pieprz, papryka i co tam kto lubi :D)
- sos sojowy
- ryż
- woda
Ryż gotujemy, kurczaka kroimy, przyprawiamy i smażymy na oleju. W osobnym garnku podsmażamy pokrojone pieczarki, dodajemy mieszankę chińską, odrobinę wody, sosu sojowego i przypraw i dusimy. Dodajemy mięso i ugotowany ryż. Mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy. Gotowe :)
mieso smażysz bez przyprawiania?
OdpowiedzUsuńW trakcie smażenia coś tam dodałam, zapomniałam napisać :) Zaraz to zmienię :)
UsuńSzybkie i dobre danie. Również lubię taką kombinację.
OdpowiedzUsuńZgadzam się z Tobą - szybkie i dobre :)
UsuńCzęsto robię podobne danie. Ale jeszcze bardziej lubię warzywa na patelnię greckie+pierś z kurczaka i ryż... chyba sobie dzisiaj zrobię! :)
OdpowiedzUsuńhttp://pasion-libros.blogspot.com
Greckich warzyw jeszcze nie jadłam, ale chętnie wypróbuję :)
Usuń