czwartek, 6 sierpnia 2015

Moja pierwsza frittata

Cześć!

Jakoś ostatnio kulinarnie się zrobiło na blogu. W ciągu dnia jestem dość zajęta a wieczorami mam siły tylko na krótką lekturę. Mam nadzieję, że to się zmieni :) A gotować jednak trzeba. Dziś przepis na moją pierwszą frittatę z papryką - przepis zaczerpnęłam stąd.

Na 1 frittatę:
- pół papryki
- 2-3 jajka
- pieprz, sól, bazylia
- olej/oliwa do smażenia
Paprykę podsmażyć na oleju. W miseczce wymieszać jajka z przyprawami i zalać paprykę. Gdy ładnie się zetnie, przy pomocy talerza odwracamy na drugą stronę (mnie troszkę masy uciekło, bo robiłam to pierwszy raz). Smażymy jeszcze chwilkę, przekładamy na talerz i gotowe!

5 komentarzy:

  1. Nigdy jeszcze nie jadłam tego dania. Wygląda smakowicie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam i lubię. Niektórzy sugerują, że nadaje się na obiad, ja ją wolę na śniadanie. Warzywa wrzucam bez szczególnego przemyślenia - co się nawinie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja zrobiłam na obiad, bo zdarzyło się, że gotowałam tylko dla siebie i było ok, choć wolę bardziej sycące dania obiadowe :)

      Usuń