Cześć!
Na jednym z blogów, już nie bardzo pamiętam na którym widziałam przepis na racuszki owsiane, w skład których wchodzi 3 składniki (wliczając olej do smażenia będzie 4). Oto on (mam nadzieję, że nie pomyliłam proporcji, ja dałam więcej bananów niż w oryginale):
- 3 szklanki płatków owsianych
- 2,5 szklanki wody
- 2 dojrzałe banany
Płatki należy zalać wodą, zblendować i zostawić na 10-15 minut, aby zgęstniały i wchłonęły wodę. Dodajemy banany, blendujemy na gładką masę i smażymy na rumiano z obu stron. Muszą się dobrze przysmażyć, bo inaczej mogą się nieco rozłazić. Można jeść bez niczego lub posypane cukrem pudrem, z dżemem, albo kremem czekoladowym (ja jadłam solo).
Jak kiedyś w końcu kupię blender to z chęcią zrobię:)))
OdpowiedzUsuńSpróbuj koniecznie :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńZrób i daj znać czy Ci smakowało :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze takich racuszków. Wyglądają apetycznie.
OdpowiedzUsuńPora spróbować :)
Usuńświetny pomysł na śniadanie, zapisuję :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń