czwartek, 13 sierpnia 2015

Najprostsze racuszki owsiane

Cześć!

Na jednym z blogów, już nie bardzo pamiętam na którym widziałam przepis na racuszki owsiane, w skład których wchodzi 3 składniki (wliczając olej do smażenia będzie 4). Oto on (mam nadzieję, że nie pomyliłam proporcji, ja dałam więcej bananów niż w oryginale):

- 3 szklanki płatków owsianych
- 2,5 szklanki wody
- 2 dojrzałe banany
Płatki należy zalać wodą, zblendować i zostawić na 10-15 minut, aby zgęstniały i wchłonęły wodę. Dodajemy banany, blendujemy na gładką masę i smażymy na rumiano z obu stron. Muszą się dobrze przysmażyć, bo inaczej mogą się nieco rozłazić. Można jeść bez niczego lub posypane cukrem pudrem, z dżemem, albo kremem czekoladowym (ja jadłam solo).

9 komentarzy:

  1. Jak kiedyś w końcu kupię blender to z chęcią zrobię:)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale mi apetytu narobiłaś ;) Będę musiała koniecznie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie jadłam jeszcze takich racuszków. Wyglądają apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny pomysł na śniadanie, zapisuję :)

    OdpowiedzUsuń