Dziś będzie dalej w temacie kulinariów. Rzadko się zdarza, że dodaję post dzień po dniu, ale niedługo zaczynam urlop, więc będzie mnie tu mniej, a chciałabym podzielić się z Wami jeszcze kilkoma rzeczami :)
Podkradłam Mamie jarmuż z grządki, aby wykorzystać go w kulinarnych eksperymentach i... nie bardzo wiedziałam co z nim zrobić:) Z pomocą przyszedł mi Internet! Przepis znajdziecie TUTAJ, przy czym ja podałam go z ryżem. Smak był...ciekawy :) Jarmuż ma specyficzną konsystencję, dlatego chyba nie znajdzie się w gronie moich ulubionych warzyw, ale sam przepis jest ciekawy, jarmuż jest zaś bardzo zdrowy i ładnie wygląda, dlatego zachęcam do wypróbowania :)
Podkradłam Mamie jarmuż z grządki, aby wykorzystać go w kulinarnych eksperymentach i... nie bardzo wiedziałam co z nim zrobić:) Z pomocą przyszedł mi Internet! Przepis znajdziecie TUTAJ, przy czym ja podałam go z ryżem. Smak był...ciekawy :) Jarmuż ma specyficzną konsystencję, dlatego chyba nie znajdzie się w gronie moich ulubionych warzyw, ale sam przepis jest ciekawy, jarmuż jest zaś bardzo zdrowy i ładnie wygląda, dlatego zachęcam do wypróbowania :)
Jarmuż :)
Cebulkę i buraczki trzeba podsmażyć
Po dodaniu wody i przecieru trzeba chwilkę poddusić po czym dodać jarmuż, dusić dalej z przyprawami.
A tak wygląda efekt końcowy :)
Smaczny ten efekt końcowy! :)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuńod dawna zamierzam kupić, ale jeszcze koncepcji na wykorzystanie nie mam, dzięki za podpowiedź:)
OdpowiedzUsuńZawsze do usług :)
Usuń