niedziela, 7 września 2014

Papryka w keczupie

Cześć!

Zapewne zauważyliście, że lubię robić przetwory. Podzielę się z Wami dziś przepisem na rewelacyjną paprykę do słoików. Ma świetny smak, ładnie się prezentuje na półmisku i jest w miarę łatwa do zrobienia :) 

Potrzebujemy:
- 3 kg papryki (może być różna)
- 1 kg cebuli
- 1 szklanka cukru (może być mniej)
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka octu
- 2 łyżki soli
- 1 keczup litrowy (pikantny)
Paprykę pokroić w makaron i nasolić. Cebulę pokroić w piórka lub paski, posolić, odstawić na 1-2 godziny. Wycisnąć cebulę i paprykę, włożyć do garnka ze wszystkimi produktami (można dać ząbek czosnku) i gotować 10-15 minut.Włożyć do słoików, pasteryzować 15-20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz