Cześć!
Kupiłam ostatnio makaron tagliatelle (grube wstążki) i zastanawiałam się z czym go przyrządzić. Miałam wrażenie, że sos śmietanowy by do niego pasował. Przeszukałam Internet i korzystając ze znalezionych wskazówek zrobiłam makaron z boczkiem i sosem śmietanowo-serowym. Całość okazała się banalnie prosta i szybka w przygotowaniu.
- makaron tagliatelle - gotujemy wg przepisu na opakowaniu
- szeroki plaster boczku
- kawałek żółtego sera
- kilka łyżek śmietany
- odrobina masła
- łyżka bądź dwie oleju
- sól, pieprz
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy boczek pokrojony w kostkę. Dodajemy śmietanę oraz masło. Na końcu dodajemy starty żółty ser i doprawiamy (z solą ostrożnie, można ją sobie całkiem darować). Polewamy makaron, można udekorować natką pietruszki.
Dość kaloryczne ale za to jakie pyszne danie :)
OdpowiedzUsuńNiestety masz rację, kaloryczne to ono jest :)
UsuńBardzo lubię taki makaron ze śmietanowym sosem :-)
OdpowiedzUsuńJa też!!!
UsuńZapowiada się apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPychotka! Jeszcze tak tego makaronu nie jadłam, ale chyba dzięki Tobie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj, spróbuj, bo warto :)
Usuńjakie to proste! w sam raz na szybki studencki obiad :)
OdpowiedzUsuńProste i szybkie :) I smaczne!
UsuńNarobiłaś mi smaka;)
OdpowiedzUsuń:D
Usuń