środa, 16 września 2015

Makaron tagliatelle z boczkiem

Cześć!

Kupiłam ostatnio makaron tagliatelle (grube wstążki) i zastanawiałam się z czym go przyrządzić. Miałam wrażenie, że sos śmietanowy by do niego pasował. Przeszukałam Internet i korzystając ze znalezionych wskazówek zrobiłam makaron z boczkiem i sosem śmietanowo-serowym. Całość okazała się banalnie prosta i szybka w przygotowaniu.
- makaron tagliatelle - gotujemy wg przepisu na opakowaniu
- szeroki plaster boczku
- kawałek żółtego sera
- kilka łyżek śmietany
- odrobina masła
- łyżka bądź dwie oleju
- sól, pieprz
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy boczek pokrojony w kostkę. Dodajemy śmietanę oraz masło.  Na końcu dodajemy starty żółty ser i doprawiamy (z solą ostrożnie, można ją sobie całkiem darować). Polewamy makaron, można udekorować natką pietruszki.

11 komentarzy: