środa, 29 lipca 2015

Mięso z pieczarkami w winie

Cześć!

Chciałam zrobić jakieś mięsne danie, ale nie chciało mi się szukać jakiegoś specjalnego przepisu. Kupiłam więc pieczarki i zrobiłam proste danie, które podałam z kaszą gryczaną i sałatką z buraka, cebuli i cukinii, którą zrobiłam chyba w zeszłym roku do słoików. Lubię przetwory :)
- kawałek mięsa (może być schab, pierś z kurczaka, cokolwiek w tym styku)
- kilka pieczarek
- woda i białe wytrawne wino
- ziele angielskie, kostka rosołowa lub mięsna, odrobina soli

Mięso podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone pieczarki, lekko solimy i smażymy, aż woda odparuje. Zalewamy wodą i winem, dusimy do miękkości, doprawiamy wedle uznania.

5 komentarzy:

  1. Również uwielbiam wszystko ze słoików:) Bardzo fajne danie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetycznie wygląda, szkoda tylko, że preferuję kuchnię wege :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki :) Ja mam okresy, kiedy jem mięsa mniej, albo więcej. Lubię mięso, ale kuchnia wegetariańska też jest ok :)

      Usuń